Gratis verzending binnen Nederland bij bestellingen vanaf 40 euro. Altijd binnen twee werkdagen verzonden!

Gratis verzending binnen Nederland bij bestellingen vanaf 40 euro. Altijd binnen 2 werkdagen verzonden!

In deze blog neem ik je mee in de totstandkoming van onze nieuwe kleurenlijn. Want… dat was een hell of a ride! Ik ben heeeeeel blij dat we de nieuwe kleuren nu eindelijk gelanceerd hebben en ik hoop dat jullie er net zo veel plezier van hebben als ik.

Het oorspronkelijke idee was om de nieuwe kleuren te lanceren vóór de zomer van 2023. Maar, begin 2023 kwamen we tot de conclusie dat we een overstap wilde maken naar een andere fabriek in Portugal. En dan doe je eigenlijk eerst een paar stappen terug. Er moeten weer ‘samples’ over en weer gestuurd worden, de nieuwe fabriek moet het merk leren kennen en precies snappen wat belangrijk voor G&G is. Aanpassingen en verbeteringen worden doorgevoerd (nog meer samples), voordat je daadwerkelijk alles goed hebt ingeregeld bij de nieuwe fabriek. Je moet je voorstellen dat alleen dit proces van overstappen naar een andere fabriek al een paar maanden in beslag neemt. En dan nog het elastiek, dat was de afgelopen maanden ook een behoorlijk blok aan mijn been. De productie van het elastiek werd ook bij een nieuwe leverancier in Portugal ondergebracht, maar ik wilde wel exact dezelfde kleur, rekbaarheid en gevoel als dat van het originele G&G elastiek. Tijdens de productie van het nieuwe elastiek ontdekte we dat de producent van het originele elastiek zich niet had gehouden aan de afgesproken kleurcode, dus leek het onmogelijk om de kleur identiek te krijgen. Gelukkig werken we met onwijs goede vakmensen in Portugal en is het elastiek na wat probeersels bijna identiek geworden! En nóg zachter dan het originele elastiek al was. 🙂 Ondertussen had ik het ontwerp voor de nieuwe kleuren al klaar liggen. Toen volgde de fase van ‘lab dips’, waarbij kleine stukjes van onze stof in de nieuwe kleuren geverfd werd, met verschillende piepkleine variaties. Ik koos dan per kleur welke variatie ik het meest geschikt vond. Toen de kleuren door mij goedgekeurd waren konden we verder met het definitief maken van de print, want ook die werd in verschillende variaties getest op de lichtbruine stof als achtergrond kleur.

En toen kon eindelijk de productie beginnen! Binnen no-time waren de effen kleuren klaar en ontving ik mega grote dozen met echt het allermooiste vakwerk dat ik had kunnen hopen. Toen ik in m’n eentje die dozen aan het uitpakken en de magazijnbakken aan het vullen was liet ik wel even een traantje. Ik voelde “ik doe dit gewoon”. En doodeng vind ik het vaak, grote bedragen investeren, niet weten of de klanten het mooi gaan vinden wat je hebt bedacht, maar ik doe het wel gewoon. Maar… (er komt altijd een maar) de effen kleuren waren geverfd, ook al genaaid en aan G&G in NL geleverd, maar de print was nog niet klaar. Het printen van de stof kon pas toen de effen kleuren geverfd waren. En ook de Portugezen hebben zomervakantie waarin de fabrieken een maand dicht gaan, dus de geprinte stof zou niet klaar zijn voor de vakantie. Gelukkig kon het team in Portugal realiseren dat ze een klein aantal van de producten met print ‘up-front’ konden maken, zodat we hier in NL in ieder geval vast de fotoshoot konden doen voor de lancering. Begin september werden alle fabrieken in Portugal weer opgestart en ontvingen we snel de allerlaatste levering, de nieuwe print. Verder waren we klaar voor de lancering, dus de dag nadat de print was afgeleverd in NL konden de nieuwe producten live! Heel spannend hoe zo’n nieuwe collectie dan ontvangen wordt, maar de reacties zijn super.

Zo, nu weten jullie een klein beetje wat zich achter de schermen heeft afgespeeld om deze nieuwe collectie tot stand te laten komen. En ik heb (wederom) geleerd dat uiteindelijk alles op zijn pootjes terecht komt, ook als de hele planning in het water valt en alles anders uitpakt dan het ideale eerste idee.

 

Liefs Britta
Oprichter Guts&Glory Underwear

×

Guts&Glory Underwear

× Vragen? Stuur ons een bericht!